ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Bogatstvo ukusa: Junetina u krem sosu sa šampinjonima

POTREBNO JE
500 g junećih šnicli, 400 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje, 400 g šampinjona, struk praziluka, ulje, so, biber, čaša crvenog vina.
PRIPREMA
Šnicle dobro izlupajte i začinite solju i biberom. Ispržite ih sa obe strane i nalijte belim vinom. Smanjite temperaturu, pa ih ostavite da se četrdesetak minuta dinstaju dok sva tečnost ne ispari. Iseckajte praziluk i kratko ga prodinstajte na ulju. Dodajte seckane šampinjone i začinite. Kad se pečurke izdinstaju i voda ispari, dodajte Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje i kuvajte još tri-četiri minuta. Šnicle prelijte sosom od pečuraka i služite uz pire krompir.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search