Recept s kojim igrate na sigurno. Kolač se svima se dopadne, ukusan je, prekrasno izgleda.
Sastojci:
Za 1. tijesto:
- 15 dag margarina
- 15 dag šećera
- 7 žumanjka
- 15 dag brašna
- pola praška za pecivo
Za 2. tijesto:
- 7 bjelanjka
- 15 dag šećera
- 15 dag oraha
- 2 rebra čokolade (rastopljene)
- pola praška za pecivo
Za glazuru:
- 10 dag čokolade
- 5 dag margarina
- 3 žlice ulja
Priprema:
Za prvo tijesto tući margarin i šećer. Dodati žumanjke. Ručno umiješati brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo.
Za drugo tijesto bjelanjke istući u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer. Dodati rastopljenu čokoladu i na kraju ručno umiješati mljevene orahe s praškom za pecivo.
U namazani lim (dimenzija približno 25×30 cm) staviti prvo tijesto, a onda preko njega drugo. Peći 20-25 minuta na 160 °C, ovisi o vašoj pećnici.
Ohladiti i preliti čokoladnom glazurom.
Za drugo tijesto bjelanjke istući u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer. Dodati rastopljenu čokoladu i na kraju ručno umiješati mljevene orahe s praškom za pecivo.
U namazani lim (dimenzija približno 25×30 cm) staviti prvo tijesto, a onda preko njega drugo. Peći 20-25 minuta na 160 °C, ovisi o vašoj pećnici.
Ohladiti i preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: coolinarika.com
Objavi komentar