petak, 2. prosinca 2016.

FRANCUSKA PITA: Ukusan i dekorativan kolač koji se svima dopadne


Recept s kojim igrate na sigurno. Kolač se svima se dopadne, ukusan je, prekrasno izgleda.

Sastojci:
Za 1. tijesto:
  • 15 dag margarina
  • 15 dag šećera
  • 7 žumanjka
  • 15 dag brašna
  • pola praška za pecivo
Za 2. tijesto:
  • 7 bjelanjka
  • 15 dag šećera
  • 15 dag oraha
  • 2 rebra čokolade (rastopljene)
  • pola praška za pecivo
Za glazuru:
  • 10 dag čokolade
  • 5 dag margarina
  • 3 žlice ulja
Priprema:
Za prvo tijesto tući margarin i šećer. Dodati žumanjke. Ručno umiješati brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo.
Za drugo tijesto bjelanjke istući u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer. Dodati rastopljenu čokoladu i na kraju ručno umiješati mljevene orahe s praškom za pecivo.
U namazani lim (dimenzija približno 25×30 cm) staviti prvo tijesto, a onda preko njega drugo. Peći 20-25 minuta na 160 °C, ovisi o vašoj pećnici.
Ohladiti i preliti čokoladnom glazurom.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search