Fino, jednostavno, s malo sastojaka…
Sastojci:
- 4-5 crvenih paprika
- 1 jaje
- 150 g feta sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- papar
- sol
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Paprike operite pa ih nožem razrežite po sredini, tako da peteljka ostane netaknuta, te im izvadite sjemenke.
- Nauljite vatrostalnu posudu, složite paprike pa ih pecite dok ne omekšaju.
- Izvadite ih iz pećnice, malo ih prohladite.
- U međuvremenu napravite nadjev: Stavite feta sir u zdjelicu, zgnječite ga vilicom, dodajte mu jaje i kiselo vrhnje. Sve dobro promiješajte, pa dodajte peršin, sol i papar.
- Paprike ogulite, malo posolite, rasporedite ih u vatrostalnu posudu, te u svaku papriku stavite malo nadjeva.
- Vratite ih u pećnicu na 10-ak minuta.
- Poslužite uz sezonsku salatu.
Izvor: coolinarika.com
Objavi komentar