POREBNO:
Za podlogu:
- 10 dag čokoladnih keksa s komadićima kikirikija
- 10 dag piškota
- 15 dag maslaca
- 0,5 dl soka od višanja
Za kremu:
- 1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, čokolada
- 500 ml slatkog vrhnja
- I još: 15 dag čokolade za kuhanje + 5 žlica ulja
PRIPREMA:
- Za podlogu izmrviti kekse i piškote pa ih pomiješati s otopljenim maslacem i sokom. Dobivenu mješavinu utisnuti u prethodno namašćen kalup za torte promjera 24 – 26 cm.
- Za kremu miksati slatko vrhnje do srednje čvrstoće, tada u njega dodati prah kreme za torte i nastaviti miksati dalje do željene čvrstoće.
- Dobivenom kremom premazati podlogu pa tortu ostaviti u hladnjaku na 1 sat da se dobro ohladi. Na kraju preliti sve čokoladnom glazurom od čokolade i ulja.
- Pažljivo rezati na šnite kako čokolada na vrhu ne bi jako popucala.
Objavi komentar