ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

Jednostavna čokoladna torta

POREBNO:
Za podlogu:
  • 10 dag čokoladnih keksa s komadićima kikirikija
  • 10 dag piškota
  • 15 dag maslaca
  • 0,5 dl soka od višanja
Za kremu:
  • I još: 15 dag čokolade za kuhanje + 5 žlica ulja
PRIPREMA:
  1. Za podlogu izmrviti kekse i piškote pa ih pomiješati s otopljenim maslacem i sokom. Dobivenu mješavinu utisnuti u prethodno namašćen kalup za torte promjera 24 – 26 cm.
  2. Za kremu miksati slatko vrhnje do srednje čvrstoće, tada u njega dodati prah kreme za torte i nastaviti miksati dalje do željene čvrstoće.
  3. Dobivenom kremom premazati podlogu pa tortu ostaviti u hladnjaku na 1 sat da se dobro ohladi. Na kraju preliti sve čokoladnom glazurom od čokolade i ulja.
  4. Pažljivo rezati na šnite kako čokolada na vrhu ne bi jako popucala.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search