POTREBNO JE:
ZA KORU: 4 jaja, 180 g margarina, 180 g šećera, 200 g brašna, 10 g praška za pecivo, 1 kašika kakao praha, 50 g čokolade za kuvanje.
ZA FIL: 2 jaja, 50 g šećera, 200 ml ceđenog soka od pomorandže ili đusa, 20 g želatina, 45 ml vode, 300 ml biljne pavlake, 2 pomorandže.
ZA FIL: 2 jaja, 50 g šećera, 200 ml ceđenog soka od pomorandže ili đusa, 20 g želatina, 45 ml vode, 300 ml biljne pavlake, 2 pomorandže.
PRIPREMA:
Umutite penasto šećer i margarin, pa uz stalno mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sipajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Promešajte, razlijte u podmazan kalup i ispecite koru u rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Koru ohladite i presecite na dva dela. Umutite dva žumanca i šećer. Ulijte sok od pomorandže i promešajte. U činijici razmutite želatin sa malo vode i ostavite da odstoji. Zatim ga umešajte u krem. Umutite pavlaku, odvojite deo za dekoraciju, a ostatak sjedinite sa kremom. Belanca ulupajte u čvrst šaum i lagano sjedinite sa kremom. U kalup stavite jednu koru, rasporedite ohlađeni krem, preklopite drugom korom i ostavite da se stegne. Skinite kalup, pa ukrasite šlagom i kriškama pomorandže.
Objavi komentar