Sastojci
- Svježi pileći file Madi
- Dimljeni pileći file Madi
- kiseli krastavci
- sir u listovima
- senf
- curry
- začini po želji
- jaja
- prezla
- ulje
Svježi pileći file Madi istanjiti, staviti curry, mješavinu začina po želji, ostaviti 30 min u fižideru da piletina poprimi začine.
Kad piletina odmori, utanjiti šnicle čekićem za meso, premazati senfom te redati na njih: list sira, list dimljenog pilećeg filea Madi i presječen po dužini kiseli krastavac.
Urolati napunjene šnicle i pripremiti za prženje. Ukoliko je potrebno svaki rolat učvrstiti čačkalicom te ih odvojiti nakon prženja.
U posudu za prženje naspemo ulje i dobro ga ugrijemo. Svaki rolat prvo stavimo u jaja zatim u prezlu pa ponovimo postupak kako bi rolati bili što čvršći pri prženju. Nakon što rolnice dobiju zlatnu boju stavljati ih na ubrus kako bi se riješili viška masnoće.
Kada se rolnice ohlade isjeći ih na kriške i servirati po želji. Idealno jelo za sve prilike.
Izvor : http://www.madi.ba/
Objavi komentar