Sastojci:
- 6 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 4 štangle čokolade
- 4 kašike brašna
Nadev
- 210 g maslaca
- 210 g šećera u prahu
- 210 g mlevenih lešnika
Preliv
- 4 kašike mleka
- 3 kašike šećera
- 2 štangle čokolade
Priprema:
- Korak 1.Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, brašno i sneg od belanaca. Sipajte u namazan pleh i pecite na umerenoj temperaturi. Kada je pečene izručite na vlažan salvet i uvijte rolat.
- Korak 2.Stavite u šerpu šećer, prelijte sa malo vode, kada se istopi dodajte lešnike. Kada se masa ohladi dodajte penasto umućen maslac. ovim kremom filovati rolat.
- Korak 3.Na šporetu kuvajte mleko sa šećerom i čokoladom sve dok preliv ne bude gust. kad aje gotov stavite vrlo malo maslaca i prelijte preko rolata.
Objavi komentar