petak, 20. siječnja 2017.

Čokoladni keksići

Sastojci:
  • 100 gr margarina sobne temperature
  • 100 gr šećera
  • 2 cela jaja
  • 5 gr praška za pecivo ( pola kesice )
  • 1/2 ribane korice od narandže ( obavezno jer da onaj poseban ukus )
  • 100 gr čokolade
  • 120 gr brašna, mekog T-400
  • 150 gr oštrog brašna
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Ulupati margarin sa šećerom pa dodati jaja i opet ulupati dok se sve lepo ne sjedini.
Dodati ribanu koricu, 20 gr brašna ( obe vrste, ali ostavite 20 gr mekog ).
Dodati i prašak za pecivo pa umesiti testo.
Testu dodati izblendiranu čokoladu.
Čokoladu najbolje držati u frižideru, izlomiti je u blender i izblendirati, tako da se dobiju i sitniji u krupniji komadići.
Dodati testu i čokoladu i rukama opet premesiti da se sve sjedini.
Odvajati komadiće testa veličine oraha i oblikovati izmedju dlanova.
Kuglice slagati u pleh, da razmakom.
Staviti da se peku 15 minuta.
Treba da ostanu svetle.
Prijatno.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search