utorak, 31. siječnja 2017.

NE MORA NI DA SE PEČE A OKUS JOJ JE VRHUNSKI... KOLAČ KOJI MORATE PROBATI

SASTOJCI
  • 1 pakovanje kora za Rozen tortu,
  • 700 ml mleka,
  • 500 g šećera,
  • 700 g mlevenog maka,
  • 400 g keksa,
  • Nepecena torta sa makom2 kašike mlevenih oraha,
  • 250 g margarina,
  • 3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade,
  • 20 ml ulja,
  • Mak torta sa mlevenim keksom
  • 20 g margarina.
Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.

Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search