subota, 14. siječnja 2017.

Prženi fileti

Sastojci:
  • 1 kg fileta oslića ili soma ( mogu biti i neki drugi, princip je isti )
  • 100 gr brašna, mekog
  • 3 kašike prezle ( mrvice )
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica crvene, mlevene paprike
  • 1 kašičica sušenog peršunovog lista
  • so i ulje za prženje
Priprema:
Filete odlediti i polako krpom ili ubrusom pokupiti višak vode.
Zatim posoliti sa jedne strane i ostaviti malo da odstoje dok se pripremi ostalo, pa preseći ih na pola.
Pomešati brašno, prezlu, papriku, peršun i suvi začin.
Zagrejati ulje, ali ne na najjače, na jedan stepen na šporetu niže od najjačeg.
Uvaljati svaki komad u mešavinu brašna i prezle i spuštati u vrelo ulje da se prži.
Pržiti sa svake strane dok ne porumeni i ne uhvati se blaga korica.
Vaditi da se ocede na ubrus.
Poslužiti tople uz rizi bizi ili salatu od krompira i luka uz preliv od maslinovog ulja, limunovog soka, peršuna, belog luka i mirodjije.
Sve možete dekorisati na ovalu uz kriške limuna.
Prijatno!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search