srijeda, 11. siječnja 2017.

Recept za čokoladni kuglof nakon kojeg ćete polizati tanjur

Sastojci: 
150 g omekšalog veganskog margarina, 
250 g smeđeg šećera, 
1 vanilin-šećer, 
4 žlice mljevenih lanenih sjemenki, 
12 žlica vode, 
1 prašak za pecivo, 
300 g brašna T-550, 
2 dl + 3 žlice biljnog mlijeka (sojino je najbolje, no može se napraviti i s nekim drugim poput rižinog ili zobenog), 
40 g kakaa (ili više kakaa – ovisno koliko želite da bude čokoladno)

Priprema: 

1. Pomiješati mljevene lanene sjemenke s 12 žlica vode i ostaviti da odstoje. Dok se lanene sjemenke natapaju, izmiksati omekšali margarin sa šećerom i vanilin-šećerom. Zatim dodati smjesu od lanenih sjemenki, 2 dl biljnog mlijeka, brašno i prašak za pecivo te sve sjediniti. 

2. Masu podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodati kakao razmućen s 3 žlice biljnog mlijeka. Kalup za kuglof treba dobro podmazati pa pobrašniti, da se kolač ne bi zalijepio. Istodobno iz obje posude ulijevati smjese u kalup te u isto vrijeme okretati kalup. 

3. Peći 50 do 60 minuta na 180 do 200 Celzijevih stupnjeva. Ako kolač izvana gori, a iznutra je još sirov (ako se smjesa lijepi za čačkalicu, znači da nije pečen), prekriti kolač folijom do kraja pečenja.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search