ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Riblji paprikaš

Sastojci:
  • Imala sam šarana od 2300 gr od kojeg sam uzela glavu ( obavezno očistiti škrge ), rep bez peraja i još deo do počinjanja ” potkovica”. “Potkovice” sam ispekla.
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 fant za riblju čorbu
Priprema:
Ja sam sve to radila u kući, u šerpi, tako da možete i vi ,e mora to biti u kotliću da bi bilo ukusno.
Očistiti luk i iseckati ga što sitnije, jo bolje da ga izblendirate, ili ako nemate bleder da sameljete na mašini za meso.
Luku dodati 2 šolje vode i suvi zalin i staviti da se dinsta.
Po malo dodavati vode i dinstati sve dok se ne pretvori sve u kašu.
Zatim dodati papriku i fant, još vode, otprilike 1 litru i ostaviti da provri.
Kad provri spustiti ribu polako i ostaviti na laganoj vatri da krčka 30 minuta.
Ribi je dovoljno da se skuva pola sata, zato pazite sa dodavanjem vode, da ne dodate rpeviše i onda dok budete čekali da višak vode ispari riba se raspadne.
Da bi riba ostala u komadu u čorbu ili paprikaš se doda 100 ml paradajz sok ili 1 kašika sirćeta ( sirće ispari ).
Da biste dobili fini, gusti paprikaš čorbe treba da vam bude sa dva prsta iznad ribe, sve više od toga je čorba.
Prijatno.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search