Sastojci
- 2 velika krompira
- 1 veliki crni luk
- 2-3 jaja
- maslinovo ulje
- so
- 1 kasicica praska za pecivo (nije obavezno)
Priprema
- U tiganju zagrejati dosta ulja
- Proprziti crni luk seckan na kolutove, na tihoj vatri.
- Kad budu prodinstani (polugotovi), dodati krompir iseckan na tanke kolutove
- Sve to zajedno nastaviti sa przenjem tako da se krompir lepo uprzi sa obe strane. Malo dodatno objasnjenje (koje sam stekla iskustvom) : krompir treba prziti u dosta ulja, tj vise dinstati ga, kada bude gotovo, izruciti to u metalnu cedilicu i odbaciti sav visak ulja. U posebnoj posudi ulupati jaja pa u njih dodati krompir i luk, sve lepo sjediniti pa onda izruciti u teflonski tiganj (s nekoliko kapi ulja), poravnati i peci na umerenoj temperaturi
- Posle nekoliko minuta prevrnuti celu tortilju da bi se upekla i sa druge strane.
Posluživanje
Moj savet je uzeti veci tiganj da bi se lakse okretali krompiri i na kraju i cela tortilja.U jaja se moze dodati i aleva paprika.Ova sa slike ima u sebi i zelenu papriku koja se dinsta zajedno sa lukom. Bilo kako bilo, (meni je) najlepsa dok je vruca…:-) Pa prijatno
Objavi komentar