Bajadera,
- 700 g šećera,
- 18 žlica vode,
- 300 g mljevenih oraha,
- 300 g mljevenog keksa,
- 200 g margarina
Glazura,
- 50 g margarina,
- 50 g čokolade,
- 5-6 žlica mlijeka ili vode,
- 2 žlice šećera
Priprema:
Šećer i vodu staviti na vatru. Kada proključa, neka kuha 3 minuta. Skloniti sa vatre, dodati orahe i keks. Malo prohladiti pa u mlako dodati margarin.
Masu podijeti na dva dijela, u jedan dio staviti 4-5 žlica od pripremljene glazure i umijesiti. Na dno tepsije staviti tamni dio i poravnati vlažnim dlanovima. Preko tamnog dijela staviti svijetli dio i opet poravnati.
Gazura:
Navedene sastojke lagano otopiti na blagoj vatri, miješati da ne zagori i preliti preko gotove bajadere.
Navedene sastojke lagano otopiti na blagoj vatri, miješati da ne zagori i preliti preko gotove bajadere.
Dobro ohladiti u hladnjaku, pa rezati na štanglice.
Izvor: coolinarika.com
Objavi komentar