četvrtak, 15. prosinca 2016.

Domaći čokoladni sladoled od samo tri sastojka

astojci:
  • 150 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka,
  • 3 žlice nezaslađenog kakaa (24 g),
  • 1 šalica slatkog vrhnja (240 ml)
Priprema:
Najprije pomiješajte kondenzirano mlijeko i kakao, umutite i ostavite sa strane.
Zatim mikserom dobro istucite slatko vrhnje, pa sastavite obje smjese i ručno ih dobro pomiješajte.
Prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje, zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.
Ako ne možete nabaviti kondenzirano mlijeko, možete ga sami pripremiti, evo kako.
Uzmite litru običnog mlijeka, naspite ga u lonac i kuhajte na umjerenoj vatri dok se količina ne smanji na polovinu.
Pri tome morate miješati kako ne bi zagorjelo i povremeno skidati pjenu.
Na kraju dodajte jednu vrećicu burbon vanilin šećera, 1/2 žlicice ekstrakta vanilije i 150 šećera.
Kako se priprema ovaj fini sladoled, možete pogledati u priloženom videu:

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search