astojci:
- 150 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka,
- 3 žlice nezaslađenog kakaa (24 g),
- 1 šalica slatkog vrhnja (240 ml)
Priprema:
Najprije pomiješajte kondenzirano mlijeko i kakao, umutite i ostavite sa strane.
Zatim mikserom dobro istucite slatko vrhnje, pa sastavite obje smjese i ručno ih dobro pomiješajte.
Prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje, zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.
Zatim mikserom dobro istucite slatko vrhnje, pa sastavite obje smjese i ručno ih dobro pomiješajte.
Prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje, zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.
Ako ne možete nabaviti kondenzirano mlijeko, možete ga sami pripremiti, evo kako.
Uzmite litru običnog mlijeka, naspite ga u lonac i kuhajte na umjerenoj vatri dok se količina ne smanji na polovinu.
Pri tome morate miješati kako ne bi zagorjelo i povremeno skidati pjenu.
Na kraju dodajte jednu vrećicu burbon vanilin šećera, 1/2 žlicice ekstrakta vanilije i 150 šećera.
Uzmite litru običnog mlijeka, naspite ga u lonac i kuhajte na umjerenoj vatri dok se količina ne smanji na polovinu.
Pri tome morate miješati kako ne bi zagorjelo i povremeno skidati pjenu.
Na kraju dodajte jednu vrećicu burbon vanilin šećera, 1/2 žlicice ekstrakta vanilije i 150 šećera.
Kako se priprema ovaj fini sladoled, možete pogledati u priloženom videu:
Objavi komentar