Razradite omekšali maslac sa šećerom. K tome dodajte jaja i ekstrak vanilije te dobro izmiksajte. Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo i naizmjenično s mlijekom dodavajte u smjesu i umiješajte.
Kalupe za muffine namastite i pobrašnite i zatim ulijte smjesu u kalupe. Najjednostavnije će vam biti ako to radite sa grabilicom za sladoled, jer ćete na taj način u svaki kalup uliti jednaku količinu smjese.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C otprilike 15-20 minuta. Znat ćete da je tijesto pečeno kad čačkalicu zabodete u sredinu kolačića i ona izađe van čista.
Kad su kolačići pečeni, pustite ih 10ak minuta u kalupima i onda ih izvadite iz kalupa da se potpuno ohlade.
Priprema kreme:
Stavite mlijeko na laganu vatru da zavrije. U zdjelici pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i gustinom. Kad je mlijeko prokuhalo, dodajte malo mlijeka u smjesu od žumanjaka i brzo miješajte kako ne bi nastale grudice od jaja. Lonac s preostalim mlijekom vratite na laganu vatru i neprestanim miješanjem dodajte smjesu od žumanjaka u mlijeko. Kuhajte još otprilike 5 minuta, uz neprestano miješanje, dok vam krema ne dobije željenu gustoću.
Maknite lonac s vatre te zatim dodajte ekstrakt vanilije i dobro umiješajte. Kremu prebacite u drugu posudu, pokrijte plastičnom folijom tako da ona dodiruje kremu (jer ne želite da se stvori kora na površini kreme) i stavite u hladnjak na hlađenje.
Prije punjenja kolačića, rastopite tamnu čokoladu na pari.
Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu s običnim okruglim nastavkom. S tom vrećicom punite cupcakes-e tako da u sredini zabodete nastavak vrećice i lagano punite kremom. Kako se cupcakes-i pune kremom, tako će vam ona istisnuti vrećicu na površinu (tako znate da imate dovoljno kreme u svakom cupcakes-u).
Malom žličicom prelijte rastopljenu čokoladu preko cupcakes-a i uživajte!
Objavi komentar