četvrtak, 15. prosinca 2016.

Cheesecake

Sastojci:

 Podloga:

250 g petit keksa
3 žlice šećera
125 g maslaca

Krema od sira:

4 jaja
prstohvat soli
6 žlica šećera
2 vanil šećera
sok od pola limuna
malo korice limuna
500 g ABC sira

Krema od vrhnja:

400 g kiselog vrhnja s 20% masnoće
2 vanil šećera
3 žlice šećera

Sastojci su za kalup promjera 26 cm.

Priprema:

 1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.

2. Kalupu promjera 26 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite s malo maslaca.

3. Otopite maslac, sameljite kekse, dodajte im šećer, pa otopljeni maslac. Promiješajte špatulom ili rukama. Utisnite kekse u kalup. Stavite peći 5 minuta u zagrijanu pećnicu.

4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pripremite si ostale sastojke.

5. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, nemojte ih baš pretući jer morate dodati i ostale sastojke. 
Dodajte šećere, malo izmiksajte, dodajte žumanjke, samo malo izmiksajte da se spoji. Dodajte sir, limunov sok i koricu, opet samo kratko izmiksajte da se sve spoji.

6. Podlogu izvadite iz pećnice, temperaturu smanjite na 170C, kremu izlijte na kekse. Vratite u pećnicu da se peče još oko 25-30 minuta. Vidjet ćete da je gotovo kada se sredina torte neće više micati kao žele, torta će se malo zazlatiti.

7. Dok se torta peče, pripremite kremu od vrhnja, samo pomiješajte sve sastojke da se spoje. Kada je torta pečena, kremu od vrhnja pomoću žlice polako nanesite na tortu, lagano razmažite i izravnajte. Vratite u ugašenu pećnicu još 5 minuta.

8. Tortu izvadite van, još ju vruću pomoću tankog noža lagano samo odvojite od kalupa kako biste spriječili pucanje torte kasnije kada budete micali obruč.

9. Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi, pa ju tek tada stavite u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search