četvrtak, 15. prosinca 2016.

NAJFINIJA TORTA OD SIRA

Sastojci:

Tijesto:
  • 200 g brašna Belje
  • 120 g margarina
  • 70 g šećera
  • žumanjak
  • prstohvat soli
  • ribana korica ½ limuna
Krema:
  • 500 g Abc svježeg krem sira
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 200g šećera
  • 8 listova želatine
  • 2,5 dl mlijeka
  • malo soli
  • ribana korica limuna
  • šećer u prahu
  • kalup promjera 26cm

Priprema:

Umijesite prhko tijesto i odložite ga u hladnjak 2 sata. 
Pećnicu ugrijte na 200 C i od tijesta oblikujte dva kruga veličine kalupa. Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8 – 10 min. 
Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite. Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. Abc svježi krem sir izradite mikserom pa primiješajte tučeno vrhnje. 
Dno kalupa i obod pokrijte krugom izrezanim od papira za pečenje, pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijte kremu od sira.
Tortu odložite nekoliko sati u hladnjaku, izvadite iz kalupa, obložite kriškama tijesta i obilno pospite šećerom u prahu.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search