Sastojci:
Tijesto:
- 200 g brašna Belje
- 120 g margarina
- 70 g šećera
- žumanjak
- prstohvat soli
- ribana korica ½ limuna
Krema:
- 500 g Abc svježeg krem sira
- 5 dl slatkog vrhnja
- 4 žumanjka
- 200g šećera
- 8 listova želatine
- 2,5 dl mlijeka
- malo soli
- ribana korica limuna
- šećer u prahu
- kalup promjera 26cm
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i odložite ga u hladnjak 2 sata.
Pećnicu ugrijte na 200 C i od tijesta oblikujte dva kruga veličine kalupa. Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8 – 10 min.
Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite. Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. Abc svježi krem sir izradite mikserom pa primiješajte tučeno vrhnje.
Dno kalupa i obod pokrijte krugom izrezanim od papira za pečenje, pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijte kremu od sira.
Pećnicu ugrijte na 200 C i od tijesta oblikujte dva kruga veličine kalupa. Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8 – 10 min.
Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite. Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.
U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. Abc svježi krem sir izradite mikserom pa primiješajte tučeno vrhnje.
Dno kalupa i obod pokrijte krugom izrezanim od papira za pečenje, pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijte kremu od sira.
Tortu odložite nekoliko sati u hladnjaku, izvadite iz kalupa, obložite kriškama tijesta i obilno pospite šećerom u prahu.
Objavi komentar