petak, 16. prosinca 2016.

ČOKO KOCKE: Ako ste istinski ljubitelj čokolade, ovo morate probati!

Sastojci:
Za biskvit:
  • 4 jaja,
  • 100 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 100 g čokolade za kuhanje,
  • 4 žlice brašna,
  • 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
  • 400 ml slatkog vrhnja,
  • 200 g čokolade za kuhanje,
  • 1 žlica šećera
Priprema:
  1. Žumanca i šećer umutite, dodajte istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju polako umiješajte prethodno pripremljen snijeg od bjelanaca.
  2. Smjesu izlijte u pleh srednje veličine i pecite na 180 °C oko 20 minuta.
  3. Da bi napravili čokoladnu glazuru, slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na tihoj vatri, uz lagano miješanje, dok ne provri.
  4. Pečeni biskvit izbockajte viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga toplom čokoladnom smjesom.
  5. Prohlađen kolač stavite u frižider da se dobro ohladi i da se glazura stegne.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search