Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja,
- 100 g šećera,
- 250 g margarina,
- 100 g čokolade za kuhanje,
- 4 žlice brašna,
- 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
- 400 ml slatkog vrhnja,
- 200 g čokolade za kuhanje,
- 1 žlica šećera
Priprema:
- Žumanca i šećer umutite, dodajte istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju polako umiješajte prethodno pripremljen snijeg od bjelanaca.
- Smjesu izlijte u pleh srednje veličine i pecite na 180 °C oko 20 minuta.
- Da bi napravili čokoladnu glazuru, slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na tihoj vatri, uz lagano miješanje, dok ne provri.
- Pečeni biskvit izbockajte viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga toplom čokoladnom smjesom.
- Prohlađen kolač stavite u frižider da se dobro ohladi i da se glazura stegne.
Izvor: Mojakuhinja.net
Objavi komentar