subota, 17. prosinca 2016.

Voćne princes krofnice

Sastojci


    • 100 mlvode
    • 100 mlulja
    • so,
    • 125 gbrašna
    • 2jaja
    • 1žumance
    • 400 gmalina
    • 300 mlslatke pavlake
    • šećera u prahu


  • Priprema
    Zagrejati u šerpi vodu, ulje i so. Dodati uz stalno mešanje brašno i kratko prokuvati.
    Skloniti šerpu sa grejnog tela i uz mešanje dodavati jedno po jedno jaje i žumance. Masa treba da ostane gusta.
    Špric napuniti sa pripremljenom masom i istiskati po malo smese u tepsiju obloženu masnim papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta, bez otvaranja rerne dok se ne ispeče testo.
    Ostaviti da se ohladi i preseći na polovine.
    Umutiti slatku pavlaku, dodati maline i dobro izmiksati fil.
    Napuniti princes krofne sa voćnim filom i posuti šećerom u pahu.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search