Za krem:
Za dekoraciju:
Priprema:
Zumance umutiti sa secerom i vanil secerom..Cokoladu i maslac otopiti na pari i dodati ih zumancima..Izmijesati brasno, keks, gustin, bademe i prasak za pecivo pa lagano dodavati u masu sa zumancima..Umutiti bjelance u svrst snijeg i polako ih dodati ostalim sastojcima..Masu istresti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 180 C u predhodno zagrijanoj rerni…Izmiksati sir sa vanil secerom, postepeno mu dodavati prah za slag pjenu i miksati..Kada se sjedini ostaviti u frizider na pola sata..Vrhnje za slag zagrijavati na pari, dodati mu cokoladu i mijesati dok se cokolada neotopi..Ohladiti masu potpuno pa ju nakon toga izmiksati da se dobije coko krem..Biskvit isjeci na tri dijela, najsiri, malo uzi i najuzi.. Staviti najsiri dio pa pola sir kreme pa malo uzi dio da opet pola sir kreme i onda najuzi dio..Dekorisati sa coko kremom, jagodama i secernim pahuljicama..Ohladiti i posluziti..
Prijatno!
Objavi komentar