četvrtak, 15. prosinca 2016.

ČOKO PIRAMIDA

Sastojci za biskvit:
  • 4 jaja
  • 50 gr secera
  • 1 vanil secer
  • 100 gr maslaca
  • 100 gr tamne cokolade
  • 40 gr brasna
  • 60 gr mljevenog keksa
  • 40 gr gustina
  • 60 gr mljevenih badema
  • pola kasicice praska za pecivo
Za krem:
  • 500 gr krem sira (mascarpone,abc,ili mladi neslani sir)
  • 4 vanil secera
  • 2 kesice praska za slag pjenu
Za dekoraciju:
  • 4 dcl vrhnja za slag
  • 300 gr tamne cokolade
  • jagode
  • secerne pahuljice
Priprema:
Zumance umutiti sa secerom i vanil secerom..Cokoladu i maslac otopiti na pari i dodati ih zumancima..Izmijesati brasno, keks, gustin, bademe i prasak za pecivo pa lagano dodavati u masu sa zumancima..Umutiti bjelance u svrst snijeg i polako ih dodati ostalim sastojcima..Masu istresti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 180 C u predhodno zagrijanoj rerni…Izmiksati sir sa vanil secerom, postepeno mu dodavati prah za slag pjenu i miksati..Kada se sjedini ostaviti u frizider na pola sata..Vrhnje za slag zagrijavati na pari, dodati mu cokoladu i mijesati dok se cokolada neotopi..Ohladiti masu potpuno pa ju nakon toga izmiksati da se dobije coko krem..Biskvit isjeci na tri dijela, najsiri, malo uzi i najuzi.. Staviti najsiri dio pa pola sir kreme pa malo uzi dio da opet pola sir kreme i onda najuzi dio..Dekorisati sa coko kremom, jagodama i secernim pahuljicama..Ohladiti i posluziti..

Prijatno!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search