Recept sam radila sa malim izmjenama u stvari malo sam smanjila kolicine oraha, grozdjica i smokava i dodala brusnice jer mi se one jako svidjaju.
Sastojci koji vam trebaju:
Voce kad nasjeckate sastavite i 3oo grama odvojite za kore, a 1oo grama ostavite da pospete preko kolaca. Umutite devet bjelanjaka sa 9 kasika secera, u to dodajte tri ipo kasike ostrog brasna i 3oo grama nasjeckanog voca. U tepsiju od sporeta stavite pek papit i preko njega nanesite smjesu za kolac. Pecite na 18o stepeni oko 25 minuta. Kad je kora pecena i ohladjena podijelite je po duzini na tri dijela. Umutite 9 zumanjaka sa 9 kasika secera i 1 vanilijom secer. Kad umutite istresite u teflon tavu i malo ukuhajte na nizoj temperaturu pazeci da ne zagori. Kad se fil ohladi sastavite ga sa umucenim margarinom (25o grama) i filujte kolac, na kraju premazite cijeli kolac filom i pospite sa ostatkom voca. Kolac stavite u frizider..nekako tek sutra ima pravi ukus…
Prijatno!
Objavi komentar