nedjelja, 18. prosinca 2016.

Čokoladna Pavlova s lješnjacima

POTREBNO:
Za beze kore:
  • 9 bjelanjaka
  • 35 dkg šećera
  • 2 žlice brašna
  • 10 dkg mljevenih, prethodno tostiranih lješnjaka
Za čokoladnu kremu:
  • 20 dkg tamne čokolade
  • 1/2 l vrhnja za šlag
Za bijelu kremu:
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
  • 4 žlice kiselog vrhnja
PRIPREMA:
  1. Za kore miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada postepeno umiksavati šećer i na kraju lješnjake. Podijeliti dobivenu masu na otprilike 4 ista dijela. U većem limu na papiru za pečenje nanijeti ovu smjesu u obliku kruga koji ste prethodni iscrtali. U jednom limu ćete uspjeti ispeći 2 kruga, odnosno 2 kore. Pecite u pećnici na 170ºC 20 minuta. Postupak ponovite sa preostalim korama.
  2. Za čokoladnu kremu zagrijati slatko vrhnje pa u njemu uz neprestano miješanje otopiti čokoladu. Krema ne smije prokuhati! Gotova je čim se sva čokolada otopi i smjesa postane jednolično smeđa i sjajna.
  3. Za bijelu kremu dobro ulupati vrhnje za šlag i na kraju dodati kiselo vrhnje. Ukoliko vam nije dosta slatko, slobodno dodajte žlicu/dvije šećera u prahu.
  4. Slagati tortu redom: kora, bijela krema, par žlica čokoladne kreme i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju mora biti zadnja kora koju samo premažite debljim slojem čokoladne kreme te posipate sjeckanim lješnjacima.
Dobro rashladiti i poslužiti!
Dobar tek 🙂

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search