četvrtak, 15. prosinca 2016.

Hladne štangle

Sastojci


  • Kore:
    • 500 gmlevenog keksa
    • 150 gmargarina
    • 300 mlsoka od pomorandže
    • 1 kašikakakaa
  • Krem:
    • 2 kesicepudinga od vanile
    • 600 mlmleka
    • 200 gšećera
    • 200 gkokosa
    • 100 gmargarina
    • 100 gsuvog grožda
    • 100 gčokolade


  • Priprema
    U činiji sjediniti keks, kakao, margarin i sok od pomorandže.
    Skuvati razmućen puding sa šećerom u mleku i ohladiti.
    Margarin penasto umutiti, dodati puding i umutiti fil. Podeliti ga na dva dela i u jedan staviti kokos, a u drugi suvo grožđe.
    U tepsiju rasporediti masu sa kakaom, premazati kokos filom, staviti drugu smesu od keksa (razvučenu oklagijom na celofanu) i premazati filom sa suvim grožđem.
    Čokoladu rastopiti i prohladiti.
    Kolač preliti čokoladom i dobro ohladiti. Iseći manje štanglice i servirati.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search