četvrtak, 22. prosinca 2016.

Kolač sa kakao petit keksom

Sastojci:
  • 3 x po 16 komada petit keksa
  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 3 kašike šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka za umakanje keksa i nešto po izboru za dekoraciju
Priprema:
Razmutiti puding i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme odvojiti keks.
Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti.
Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada.
Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko.
Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.
Prijatno.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search