POTREBNO:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 13 dkg šećera
- 13 dkg brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žlice mlijeka
Za žutu kremu:
- 1 l soka od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
Za bijelu kremu:
- 500 ml mlijeka
- 6 žlica brašna
- 2 žlice gustina
- 6 žlica šećera
- 20 dkg margarina
Za čokoladnu glazuru:
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg maslaca
- 3 žlice ulja
I još: keksi pettit beure
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen lim, poravnati i peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni biskvit preliti sa nekoliko žlica mlijeka.
- Za žutu kremu pomiješati puding sa šećerom i jednim dijelom soka od naranče. Ukuhati u preostali sok, kuhati dok se ne zgusne. Još vrućom kremom zaliti biskvit. Preko kreme odmah složiti red keksa kratko umočenih u mlijeko. Ohladiti.
- Za bijelu kremu pomiješati brašno, gustin i šećer sa jednim dijelom mlijeka pa ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. Kuhati par minuta dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno izrađen margarin. Bijelom kremom premazati red keksa. Preko bijele kreme nanijeti čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da se čokolada otopi sa maslacom i uljem.
- Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti!
Dobar tek
Objavi komentar