Kora:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 150 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
- 50 gr čokolade
- 50 gr lešnika
- 100 gr suvog grožđa
- korica i sok od jedne narandže
Još:
- 4 kašike nutelle
- 2 kašike mleka
- 200 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta, hulala )
Priprema:
Ulupati žumanca sa šećerom pa dodati narendanu čokoladu i koricu od narandže.
Dodati zatim mlevene lešnike, suvo grožđe, prašak za pecivo, sok od narandže i brašno.
Sve sjedniti pa masi dodati ulupan sneg od belanaca i polako sve varjačom promešati.
Istresti u obložen veći pleh i ispeći koricu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pečen biskvit ohladiti.
Nutelli dodati 2 kašike mleka i izmešati.
Premazati koru.
Odgore nanetu ulupanu slatku pavlaku i ohladiti.
Prijatno.
Objavi komentar