Sastojci:
- 2 veća pileća bela mesa s kostima
- 350 g feta sira
- 1 kašika seckanog peršuna
- 50 g očišćenih zelenih maslina
- 6 čena belog luka
- 50 g putera
- 2 dl juneće supe
- 1 kašika gustina
- mešavina začina
- maslinovo ulje
Priprema:
- Korak 1.Pileće belo meso odvojite od kostiju tako da se dobije 4 veće polovine za punjenje. Zelene masline sitno iseckajte, dva čena belog luka očistite i ispasirajte, a preostale čenove ostavite u ljusci.
- Korak 2.U dubljoj posudi sjedinite izmrvljeni feta sir s maslinama i belim lukom, dodajte peršun i začinite po potrebi, pa izmešajze. Polovine belog mesa uzdužno zasecite s unutrašnje bočne strane po sredini, da bi se oblikovali džepovi.
- Korak 3.Udubljenja napunite pripremljenom smesom od sira, te krajeve pričvrstite čačkalicama da bi ga slepili.
- Korak 4.Vatrostalnu posudu nauljite pa poslažite u nju punjeno belo meso i prelijte ga s malo juneće supe. Ubacite preostale čenove belog luka u ljusci, a meso prekrijte listovima putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok meso ne porumeni.
- Korak 5.Potom meso izvadite i uvijte u foliju da zadrži toplotu. Beli luk u ljusci izvadite iz safta od pečenja i istisnite, pa pulpu vratite u saft. Dodajte gustin i 1 dl vode te dobro izmešajte žicom za mućenje i prokuvajte.Pečenu piletinu neposredno pred služenje prelijte saftom.
- Korak 1.
Objavi komentar