ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Pileća prsa punjena sirom

Sastojci:

  • 2 veća pileća bela mesa s kostima
  • 350 g feta sira
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 50 g očišćenih zelenih maslina
  • 6 čena belog luka
  • 50 g putera
  • 2 dl juneće supe
  • 1 kašika gustina
  •  mešavina začina
  •  maslinovo ulje
  • Priprema:

    •  Korak 1.
      Pileće belo meso odvojite od kostiju tako da se dobije 4 veće polovine za punjenje. Zelene masline sitno iseckajte, dva čena belog luka očistite i ispasirajte, a preostale čenove ostavite u ljusci.
    •  Korak 2.
      U dubljoj posudi sjedinite izmrvljeni feta sir s maslinama i belim lukom, dodajte peršun i začinite po potrebi, pa izmešajze. Polovine belog mesa uzdužno zasecite s unutrašnje bočne strane po sredini, da bi se oblikovali džepovi.
    •  Korak 3.
      Udubljenja napunite pripremljenom smesom od sira, te krajeve pričvrstite čačkalicama da bi ga slepili.
    •  Korak 4.
      Vatrostalnu posudu nauljite pa poslažite u nju punjeno belo meso i prelijte ga s malo juneće supe. Ubacite preostale čenove belog luka u ljusci, a meso prekrijte listovima putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok meso ne porumeni.
    •  Korak 5.
      Potom meso izvadite i uvijte u foliju da zadrži toplotu. Beli luk u ljusci izvadite iz safta od pečenja i istisnite, pa pulpu vratite u saft. Dodajte gustin i 1 dl vode te dobro izmešajte žicom za mućenje i prokuvajte.Pečenu piletinu neposredno pred služenje prelijte saftom.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search