srijeda, 21. prosinca 2016.

Piletina na toskanski način

Sastojci:

  • 4 komada pileceg belog mesa-bez kozice
  • 1 glavica crnog luka
  • 20 čeri paradajza razlicitih boja
  • 8 kriski sunke
  • 12 crnih maslina bez kostice
  • 1 kasika mesanih italijanskih zacina
  • 4 kasike maslinovog ulja
  •  biber,so

Priprema:

  •  Korak 1.
    U tiganju zagrejte ulje i isprzite komade mesa po 2-3 minuta sa svake strane.Zatim dodajte seckani crni luk i dinstajte sve zajedno 2-3 minuta.
  •  Korak 2.
    Umesajteceri paradajz,sunku,masline i kasiku italijanskih zacina,posolite i pobiberite,poklopite i kuvajte 20-25 minuta.Povremeno promesajte i okrenite meso kako bi se dobro ukuvalo sa svih strana.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search