Sastojci:
- 4 bataka
- 4 karabataka
- 2 limuna
- 2 grejpfruta
- 2 kasicice meda
- 2 kasicice secera
- mesavina zacina
- ulje,so,biber
- gustina po potrebi
Priprema:
- Korak 1.Limun i grejpfrut iscediti pa dobijeni sok pomesati sa medom i secerom.Mesati dok se med i secer potpuno ne rastope.Ukoliko je potrebno da sok bude gusci,dodati gustin.
- Korak 2.Meso ocistiti,posoliti ga,dodati mesavinu zacina i biber pa sve dobro utrljati.Staviti ga u frizider na sat vremena.
- Korak 3.Odstojale batake i karabatake proprziti na malo ulja.
- Korak 4.Kad meso porumeni,dodati prethodno pripremljen sok od limuna i grejpfruta.Dinstati jos 20 minuta na tihoj vatri.
Objavi komentar