srijeda, 21. prosinca 2016.

Pileći bataci u sosu od limuna i grejpfruta

Sastojci:

  • 4 bataka
  • 4 karabataka
  • 2 limuna
  • 2 grejpfruta
  • 2 kasicice meda
  • 2 kasicice secera
  •  mesavina zacina
  •  ulje,so,biber
  •  gustina po potrebi

Priprema:

  •  Korak 1.
    Limun i grejpfrut iscediti pa dobijeni sok pomesati sa medom i secerom.Mesati dok se med i secer potpuno ne rastope.Ukoliko je potrebno da sok bude gusci,dodati gustin.
  •  Korak 2.
    Meso ocistiti,posoliti ga,dodati mesavinu zacina i biber pa sve dobro utrljati.Staviti ga u frizider na sat vremena.
  •  Korak 3.
    Odstojale batake i karabatake proprziti na malo ulja.
  •  Korak 4.
    Kad meso porumeni,dodati prethodno pripremljen sok od limuna i grejpfruta.Dinstati jos 20 minuta na tihoj vatri.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search