utorak, 20. prosinca 2016.

Pirinčane kiflice

Sastojci


    • 200 gpirinčanog brašna
    • 300 gpšeničnog brašna
    • 300 mlmleka
    • 20 gsvežeg kvasca
    • 1 kašikašećera
    • so,
    • biber
    • 50 gmajoneza
    • 1belance
    • 20 gsusama

  • Priprema
    Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti da odstoji.
    U činiju staviti oba brašna, so, biber, majonez i razmućen kvasac. Umesiti glatko testo, napraviti jufkice i ostaviti da odstoje.
    Svaku jufkicu razviti oklagijom na tanji list i iseći na šest delova. Uviti kiflice, poređati u tepsiju i premazati umućenim belancetom.
    Posuti kiflice susamom i staviti da se peku u zagrejanu renu na 220*C, oko 20 minuta.
    Kada kiflice dobiju zlatnu boju izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir. 

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search