- 1 pakiranje tankih kora za savijače
- 15 dkg šunke (salame)
- 15 dkg sira trapista
- ketchup, origano, kocka za juhu, vegeta, sol, papar
- 2 dl vode
Priprema:
- Ako koristite deblje kore, dovoljno će biti zamatati nadjev u jednu koru. Ako su kore tanke, uzimajte dvije po dvije kore.
- Površinu kore ravnomjerno posipati naribanom salamom i sirom, preliti ketchupom i posipati origanom, pa koru saviti u roladu. Stavljati rolade jednu uz drugu u lim na papir za pečenje, premazati ih sa malo ulja, pa peći u pećnici na 180ºC 20 minuta, dok burek ne porumeni.
- U međuvremenu dok se burek peče, zakuhati u lončiću vodu, dodati kocku za juhu, sol, papar i vegetu, promiješati, pa tom tekućinom preliti burek. Vratiti u pećnicu na još 15-20 minuta da se ispeče do kraja. Burek je gotov kad lijepo porumeni kada kore budu krckave.
Dobar tek!
Objavi komentar