subota, 10. prosinca 2016.

Posna Kesten torta


Sastojci :

  • Za koru:
  • 1 kg kesten pirea,
  • 180 gr šećera,
  • 1 dcl vode,
  • 2 rebra posne čokolade,
  • 180 gr biljnog margarina,
  • 2 kesice vanilin šećera;
  • Za preliv:
  • 2 rebra čokolade za kuvanje,
  • 2 kašike skuvane jake crne kafe,
  • 30 gr biljnog margarina,
  • kašika ulja;
  • Priprema : 
    • Kesten pire izmešati sa šećerom, dodati vanilin šećer i rastopljenu čokoladu.
    • 2.Margarin dobro umutiti pa dodati predhodnoj smeši.
    • 3.Zatim sve staviti na laganu vatru i umutiti da se dobije potpuno kompaktna masa. Kada smesa prokuva skloniti je sa vatre, malo prohladiti i sipati u ovlažen kalup za tortu.
    • 4.Za preliv:
    • 5.Rastopiti čokladu, dodati margarin i kafu pa sve dobro izmešati da se istopi i ujednači.
    • 6.Skloniti sa vatre, dodati ulje, izmešati i preliti tortu.
    • 7.Zatim tortu staviti u frižider i ostaviti da se dobro ohladi pre služenja.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search