Sastojci :
- Za koru:
- 1 kg kesten pirea,
- 180 gr šećera,
- 1 dcl vode,
- 2 rebra posne čokolade,
- 180 gr biljnog margarina,
- 2 kesice vanilin šećera;
- Za preliv:
- 2 rebra čokolade za kuvanje,
- 2 kašike skuvane jake crne kafe,
- 30 gr biljnog margarina,
- kašika ulja;
- Priprema :
- Kesten pire izmešati sa šećerom, dodati vanilin šećer i rastopljenu čokoladu.
- 2.Margarin dobro umutiti pa dodati predhodnoj smeši.
- 3.Zatim sve staviti na laganu vatru i umutiti da se dobije potpuno kompaktna masa. Kada smesa prokuva skloniti je sa vatre, malo prohladiti i sipati u ovlažen kalup za tortu.
- 4.Za preliv:
- 5.Rastopiti čokladu, dodati margarin i kafu pa sve dobro izmešati da se istopi i ujednači.
- 6.Skloniti sa vatre, dodati ulje, izmešati i preliti tortu.
- 7.Zatim tortu staviti u frižider i ostaviti da se dobro ohladi pre služenja.
Objavi komentar