subota, 10. prosinca 2016.

Torta Dajana


Sastojci :

  • Za koru:
  • 150 gr ispečenih i očišćenih lešnika,
  • 120 gr brašna,
  • 110 gr šećera,
  • 45 gr maslaca,
  • 15 gr kakaoa,
  • 3 jajeta,
  • malo soli,
  • malo maslaca i brašna za podmazivanje kalupa
  • Za fil:
  • 400 gr šlaga,
  • 200 gr kesten pirea,
  • 100 gr čokolade za kuvanje,
  • 40 ml mleka,
  • malo šerija
  • Za dekoraciju:
  • 200 gr šlaga,
  • 150 gr čokolade za kuvanje,
  • 50 gr šerija,
  • 50 gr ruma
  • Priprema  
    • Za koru, dobro umutiti šne od belanaca, dodati šećer i malo soli, dodati žumanca i lagano umutiti pa sjediniti sa brašnom, sitno iseckanim lešnicima, rastopljenim maslacem i kakaom.
    • 2.Prespite sadržaj u kalup prečnika 22 cm koji ste predhodno premazali maslacem i posuli brašnom i pecite na 190 stepeni oko 35 minuta.
    • 3.Za nadev;
    • 4.Rastopite čokoladu na pari zajedno sa malo šerija i mleka.
    • 5.Ulupajte šlag, pa sjedinite jednu polovinu sa rastopljenom čokoladom, a drugu polovinu sa kesten pireom.
    • 6.Isecite tortu na dva jednaka dela, koja ćete obilno premazati smesom napravljenom od 50 ml vode, malo ruma i šerija.
    • 7.Filujte tortu nadevom od čokolade, koji ćete obilno premazati i preko krajeva torte, a površinu ćete prekriti kesten pireom pomoću poslastičarskog šprica.
    • 8.Na kraju ukrasite tortu šlagom (200 gr) i sa nekoliko velikih kestena.
    • 9.Držite je u frižideru.
    • 10.Za dekoraciju:
    • 11.Jednu kartonsku traku možete premazati čokoladom koju ste predhodno rastopili na pari i kada se čokolda stvrdne, obavite karton oko ivice torte. Posle nekoliko minuta uklonite tu traku.
    • 12.Tortu držite u frižideru pre posluženja.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search