srijeda, 21. prosinca 2016.

Punjeni keksići

Sastojci:

  • 225 g brašna
  • 175 g margarina
  • 130 g šećera u prahu
  •  žumance
  • Fil
  • 50 g margarina
  • 90 g šećera u prahu
  • 5 kašika džema od jagoda

Priprema:

  •  Korak 1.
    Dobro izmešajte margarin i brašno, dodajte žumance i šećer, miksajte dok ne dobijete formu testa. Formirajte jufku i stavite je u plastičnu posudu. Poklopite i ostavite da miruje 30 minuta.
  •  Korak 2.
    Rastanjite testo na dasci posutoj brašnom na debljinu oko 5mm i modlom vadite kolačiće. Trebalo bi da dobijete 40 kolačića.
  •  Korak 3.
    Polovinu stavite u pleh i malom modlom vadite oblike iz sredine. Polovnu ostavite cele. Kolačiće pecite u rerni na 190 stepeni oko 10 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Kada su gotovi izvadite ih da se prohlade,
  •  Korak 4.
    Fil: Pomešajte margarin i šećer i ulupajte ih u čvrstu masu. Na cele kolačiće nanosite malo fila preko malo džema. Preko stavite isečen kolačić takoda džem ispuni oblik.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search