srijeda, 21. prosinca 2016.

Puslice začinjene cimetom

Sastojci:

  • 3 belanceta
  • 200 g secera
  • 100g mlevenih lesnika
  • 1 kasicica cimeta

Priprema:

  •  Korak 1.
    Mlevene lesnike,50 g secera i cimet proprzite u tiganju bez masnoce,uz povremeno mesanje.Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
  •  Korak 2.
    U medjuvremenu,umutite cvrst sneg od belanaca,postepeno sipajte ostatak secera i mutite dok ne dobijete sjajnu i glatku masu.
  •  Korak 3.
    Dodajte pecene lesnike sa secerom (dve kasike lesnika ostavite za posipanje ) i lagano promesajte.Umucena belanca sipajte u poslasticarsku kesu sa okruglim nastavkom i na pleh oblozen masnim papirom u krug istisnite 25 loptica.
  •  Korak 4.
    Pospite sacuvanim lesnicima i pecite u rerni zagrejanoj na 140 stepeni oko 50 minuta.Puslice ohladite,stavite na tacnu i posluzite.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search