srijeda, 14. prosinca 2016.

Punjeni svinjski vrat na krompiru sa ruzmarinom

Sastojci


    • 600 gsvinjskog vrata
    • 40 gpršute
    • 100 gkiselih krastavaca
    • 120 gfeta sira
    • 4 kašikeulja
    • 600 gbarenog krompira
    • 20 gputera
    • ruzmarin
    • dodatak za jelo
    • biber
    • crvena tucana paprika

  • Priprema
    Svinjski vrat iseći na krupnije komade, začiniti dodatkom za jelo, tucanom paprikom i biberom, preliti sa malo ulja i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
    Kisele krastavce iseći na listiće, a feta sir na kocke. Meso peći na preostalom ulju, okrenuti na drugu stranu i u tiganj dodati pršutu i krastavce. Preko mesa ređati kockice feta sira.
    Na rastopljenom puteru kratko sotirati krompir isečen na kolutove i začiniti ga dodatkom za jelo i ruzmarinom.
    Na pečeno meso dodati pršutu i krastavce, preklopiti drugim komadom mesa i napraviti „sendvič”.
    Na tanjir servirati krompir sa ruzmarinom, a preko krompira staviti sendvič od mesa.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search