petak, 9. prosinca 2016.

SACHER TORTA


Potrebni sastojci :

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 180 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta limuna
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • marmelada od marelica
Čokoladna glazura:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja
  • 3 žlice mlijeka
Na pari rastopite čokoladu za kuhanje.
Izmiksajte snijeg od bjelanjaka.
Žumanjke, šećer, vanilin šećer, ekstrakt limuna i ulje pjenasto umutite te na kraju dodajte rastopljenu čokoladu.
U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo . Potom u smjesu od žumanjaka naizmjenično dodavajte brašno s praškom za pecivo i vrhnje  pomiješano  s mlijekom. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i pažljivo špatulicom (ili žlicom) umiješajte u ostatak smjese.
Pecite 45-50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.
Kada je torta pečena i ohlađena, premažite ju sa marmeladom od marelica, tako da se pore na torti zatvore, te zatim prelijte tortu čokoladnom glazurom, koju ćete pripremiti tako da na pari rastopite čokoladu zajedno s uljem i mlijekom.
*Od ovog recepta možete napraviti kolač u četvrtastom limu za pečenje i rezati u kocke ili raditi klasičnu okruglu tortu ili zapravo bilo koji oblik koji želite. 🙂
Dolje možete vidjeti varijantu pečene torte narezane na kocke.
Izvor : http://www.slatkirecepti.com/

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search