Potrebni sastojci :
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 180 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja za šlag
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ekstrakta limuna
- 150 g čokolade za kuhanje
- marmelada od marelica
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
- 3 žlice mlijeka
Na pari rastopite čokoladu za kuhanje.
Izmiksajte snijeg od bjelanjaka.
Žumanjke, šećer, vanilin šećer, ekstrakt limuna i ulje pjenasto umutite te na kraju dodajte rastopljenu čokoladu.
U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo . Potom u smjesu od žumanjaka naizmjenično dodavajte brašno s praškom za pecivo i vrhnje pomiješano s mlijekom. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i pažljivo špatulicom (ili žlicom) umiješajte u ostatak smjese.
Pecite 45-50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.
Kada je torta pečena i ohlađena, premažite ju sa marmeladom od marelica, tako da se pore na torti zatvore, te zatim prelijte tortu čokoladnom glazurom, koju ćete pripremiti tako da na pari rastopite čokoladu zajedno s uljem i mlijekom.
*Od ovog recepta možete napraviti kolač u četvrtastom limu za pečenje i rezati u kocke ili raditi klasičnu okruglu tortu ili zapravo bilo koji oblik koji želite. 
Dolje možete vidjeti varijantu pečene torte narezane na kocke.
Izvor : http://www.slatkirecepti.com/
Objavi komentar