petak, 9. prosinca 2016.

Topi se u ustima! Odrezak punjen gljivama i zapečen sa sirom

Teletina i gljive su odličan par. Iskušajte ovaj recept za punjeni odrezak u kojem će uživati sva osjetila.
Teleći odrezak punjen gljivama

Punjenje za odrezak: 

1 ljutika 
2 češnja češnjaka 
400 grama gljiva po želji 
1 čajna žličica soli 
¼ čajna žličica papra 
100 grama kremastog sira 
2 žumanjka 
50 grama svježeg vlasca 
2 žlice ulja 

Za odrezak: 
1 deblji teleći odrezak 
2 čajne žličice soli 
2 čajne žličice papra 
2 žlice biljnog ulja 
50 grama Parmezana 

Priprema: 
1. Na umjerenoj temperaturi zagrijte ulje u većoj tavi, pa u njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak dok ne postanu prozirni.

2. Dodajte gljive nasjeckane na manje komade, sol i papar, pa kuhajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Maknite gljive s vatre. 

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte gljive, kremasti sir, žumanjke i svježi vlasac nasjeckan na komadiće. 

4. Dobro posolite i popaprite odrezak s obje strane. S jedne strane zarežite odrezak nekoliko puta (zarez bi trebao biti dubok oko ¾ debljine odreska) pa u te 'džepove' stavite smjesu od gljiva. Preko svega dodajte naribani parmezan. 

5. Zagrijte preostalo ulje u tavi. Prepržite odrezak oko 30 sekundi (na strani koja nije punjena gljivama), pa stavite cijeli odrezak u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 10 do 15 minuta. 

6. Narežite odrezak na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se priprema debeo odrezak punjen gljivama i zapečen sa sirom.


Objavi komentar

Start typing and press Enter to search