Potrebni sastojci:
- Pola pakovanja špageta
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- malo ulja
- prstohvat bibera
- dve kašike seckanog peršuna
- dve kašičice vegete
- 200 g kisele pavlake
Priprema:
Luk iseckati na tanke rezance i propržiti na malo ulja dok ne postane staklast.
Za to vreme oprati šampinjone pod jakim mlazom hladne vode i iseckati ih na listiće. Trudite se da nađete zrele šampinjone, prepoznaćete ih po otvorenim kapicama. Možda su na prvi pogled manje privlačni, ali su kao takvi najbogatiji hranljivim materijama, a pored toga su intenzivnijeg ukusa od mladih šampinjona.
Iseckane šampinjone staviti u propžen luk i izdinstati na tihoj vatri.
Oni će ubrzo otpustiti vodu tako da nije potrebno da je u toku dinstanja dodajete.
Ovo je ujedno i trenutak kada možete početi sa kuvanjem špageta jer će sos uskoro biti gotov.
Onog trenutka kad ispari sva voda iz šampinjona dodati sve ostale sastojke. Mi smo najpre dodali osušeni peršun kako bi što pre omekšao, ali svakako je bolje imati pri ruci sveži. U tom slučaju peršun dodajte na samom kraju pripreme sosa.
Odmah zatim sipajte kiselu pavlaku i promešajte. Zatim dodati bibe i vegetu. Promešati. Krčkati 2-3 minuta i sos je spreman.
Špagete servirati na tanjir i preko sipati željenu količinu sosa.
I ako je u pitanju testenina, u našem slučaju špageti i sos od pavlake, jelo je izuzetno lagano i oduševićete se kombinacijom ukusa.
Uživajte uz ovaj divan obrok…
Prijatno!!!
Objavi komentar