srijeda, 14. prosinca 2016.

Engleski puding

Sastojci:

  • 200 g urmi
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  •  kašika ruma
  •  šoljica vode
  • 50 g maslaca
  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  •  kašika ekstrakta od vanile
  •  kašika praška za pecivo
  •  kašika sode bikarbone
  • Sos od karamele
  • 250 ml pavlake
  • 1/2 šoljice šećra
  • 70 g maslaca
  •  kašika ruma

Priprema:

  •  Korak 1.
    Urme naseckati i staviti da se kuvaju sa vodom, šećerom i rumom. Kada smesa provri, usitniti u blenderu te ostaviti da se malo ohladi. Zatim u smesu dodati jaja, maslac i vanilu te dobro izmiksati.
  •  Korak 2.
    U tu smesu prosejati prašak za pecivo, brašno i soda bikarbonu te ponovo dobro umutiti. Peći u namašćenom kalupu za mafine na 170 stepeni oko 25 minuta.
  •  Korak 3.
    Ako pečete u četvrtastom kalupu produžite pečenje za 10 minuta. Za sos stavite sastojke u lončić i mešajte dok se šećer ne rastopi. Preliti kolač toplim sosom.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search