petak, 16. prosinca 2016.

ŠTRUDLA SA JABUKAMA I BADEMIMA

POTREBNO JE:
ZA KORU: 350 g brašna, navrh noža soli, 3 kašike ulja, 120 ml mlake vode, 1 jaje.
ZA PUNJENJE: 6 jabuka, 100 g mlevenih badema, 1 kašičica cimeta, 2 kašike meda, 100 g maslaca, 100 g prezli.

PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka zamesite glatko testo i od njega napravite kuglu. Premažite je uljem i zamotajte u plastičnu foliju. Ostavite na toplo mesto da odmori oko 20 minuta. U međuvremenu napravite punjenje od jabuka oljuštenih i isečenih na veće komade, mlevenih badema, cimeta i meda. Radnu površinu pospite brašnom, pa razvucite testo što je moguće tanje. Testo poprskajte rastopljenim maslacem i pospite sa prezlama. Preko toga rasporedite punjenje i zavijte štrudlu. Zatvorite je sa obe strane i lagano je prebacite u podmazan pleh. Premažite je ostatkom maslaca, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search