Sastojci:
- 1 kg brašna
- kocka kvasca
- kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jajeta
- 2 dl mlake vode
- 2 dl mleka
Fil
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko po potrebi
Priprema:
- Korak 1.Kvasac potopite u mlaku vodu, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da kisne. Varjačom umutite jaja, dodajte preostali šećer, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Posebno dodajte brašno i zamesite meko testo. Prekrijte krpom da naraste.
- Korak 2.Nadošlo testo podelite na dva dela i tanko razvaljajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleka toliko da se nakvase orasi. Neprekidno mešajte na toploj ringli dok orasi ne omekšaju. Filujte testo i uvijte u štrudle. Stavite u podmazan pleh u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Objavi komentar