srijeda, 14. prosinca 2016.

Štrudla sa orasima

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  •  kocka kvasca
  •  kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jajeta
  • 2 dl mlake vode
  • 2 dl mleka
  • Fil
  •        500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  •  mleko po potrebi

Priprema:

  •  Korak 1.
    Kvasac potopite u mlaku vodu, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da kisne. Varjačom umutite jaja, dodajte preostali šećer, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Posebno dodajte brašno i zamesite meko testo. Prekrijte krpom da naraste.
  •  Korak 2.
    Nadošlo testo podelite na dva dela i tanko razvaljajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleka toliko da se nakvase orasi. Neprekidno mešajte na toploj ringli dok orasi ne omekšaju. Filujte testo i uvijte u štrudle. Stavite u podmazan pleh u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search