srijeda, 14. prosinca 2016.

Krofne sa čokoladom

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 dl mlakog mleka
  • 1 dl vode
  • 1 dl ulja
  •  kocka kvasca
  •  kesica praška za pecivo
  •  kora izrendanog limuna
  • 800 g brašna
  • 70 g čokolade
  • 2 dl ulja za prženje

Priprema:

  •  Korak 1.
    U mleko stavite so, kvasac i malo brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 10 minuta da počne da nadolazi. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Umesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da nadođe.
  •  Korak 2.
    Nadošlo testo razvucite oklagijom. Poređajte kockice čokolade na razmaku od 3-4 cm u zavisnosti koliko hoćete da vam budu krofne.
  •  Korak 3.
    Preklopite drugom polovinom testa i čašom vadite krofne. Ponovo ih ostavite da nadođu i pržite ih na vrelom ulju sa obe strane. Po želji ih pospite šećerom u prahu i poslužite.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search