Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 dl mlakog mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- kocka kvasca
- kesica praška za pecivo
- kora izrendanog limuna
- 800 g brašna
- 70 g čokolade
- 2 dl ulja za prženje
Priprema:
- Korak 1.U mleko stavite so, kvasac i malo brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 10 minuta da počne da nadolazi. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Umesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da nadođe.
- Korak 2.Nadošlo testo razvucite oklagijom. Poređajte kockice čokolade na razmaku od 3-4 cm u zavisnosti koliko hoćete da vam budu krofne.
- Korak 3.Preklopite drugom polovinom testa i čašom vadite krofne. Ponovo ih ostavite da nadođu i pržite ih na vrelom ulju sa obe strane. Po želji ih pospite šećerom u prahu i poslužite.
Objavi komentar