subota, 21. siječnja 2017.

KEKSIĆI S MARMELADOM I LINOLADOM

Sastojci

  • Tijesto
  • 1 kg brašna
  • 400 g šećera
  • 4 jaja
  • 2 prašak za pecivo
  • 500 g margarina
  • sok od pola limuna
  • naribana korica od limuna

Priprema

  1. Sve sastojke zamijesiti, stavite u hladnjak na barem pola sata, na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte što tanje i kalupićima vadite razne oblike.
  2. Peći na 200 stupnjeva cca 10 min.
  3. Keksiće ohladiti na ravnoj podlozi da se ne iskrive.
  4. Mazati po želji, ja sam u ovom slučaju sa pekmezom od šumskog voća i linoladom.

Posluživanje

Ova količina je dostatna za oko 100 komada, pa slobodno prepolovite sastojke za tijesto.
Keksići mogu jako dugo stajati, a pospremite ih u limenu kutiju.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search