Sastojci
- Nutma
- 12jaja
- 12kašika šećera
- 12kašika brašna
- 1mala kašičica praška za pecivo
- Agda
- 1 kgšećera
- 700 mlvode
Recept
Umutiti 12 bjelanaca sa 12 kašika šećera, a potom dodati 12 žumanaca i izjednačiti masu drvenom kašikom. U masu dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, pa ponovo izdjednačiti masu.
Smjesu istresti u dublju tepsiju (okrugla tepsija promjera 30 cm) i peći 35 minuta na 190°C.
U međuvremenu, pomiješati šećer i vodu, te staviti da se kuha oko 5 minuta. Nakon pet minuta, dodati jednu malu šoljicu vode i ponovo staviti da se agda prokuha. Prohlađenu nutmu zaliti prohlađenom agdom.
Hladan kolač rezati na rombove i servirati.
Smjesu istresti u dublju tepsiju (okrugla tepsija promjera 30 cm) i peći 35 minuta na 190°C.
U međuvremenu, pomiješati šećer i vodu, te staviti da se kuha oko 5 minuta. Nakon pet minuta, dodati jednu malu šoljicu vode i ponovo staviti da se agda prokuha. Prohlađenu nutmu zaliti prohlađenom agdom.
Hladan kolač rezati na rombove i servirati.
Objavi komentar