nedjelja, 15. siječnja 2017.

Profiterole

Sastojci za testo:
  • 100 ml ulja
  • 200 ml vode
  • 6 punih kašika oštrog brašna t – 400
  • 4 cela jaja
Punjenje:
  • 350 ml mleka
  • 3 cela jaja
  • 3 kašike šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 3 kašike brašna
Glazura:
  • 200 gr mlečne čokolade
  • 50 gr crne čokolade
  • 2 – 3 kašike mleka ili slatke pavlake ( neumućene )
Priprema:
Na vatru staviti vodu i ulje da provri.
Kada provri zakuvati brašno i mešati dok se sve ne sjedini, a tako će se i brašno malo skuvati.
Ostaviti da se hladu.
U mlako dodavati jedno po jedno celo jaje i mutiti mikserom.
Sipati masu u kesu od šprica ili čak može i obična kesa za meso kojoj odsečete vrh 1 cm.
Veliki pleh od rerne jednom premazati umočenom četkicom u ulje, a i ne mora, ja nisam i nisu se zalepile, a može da se stavi i papir za pečenje.
Istiskivati male kružiće smese tako što skoro skroz vrh kese spustite na dno tepsije, odmaknete nekoliko milimetara i stiskate da se masa širi u krug. Kružići neka budu  po 2 cm.
Posle samo vlažnim prstom vrhove spustiti.
ok to radite rerna se greje na 220 stepeni.
Peći 15 minuta bez otvaranja rerne.
Od ove mase se dobije jedna ipo tepsija.
Pečene ostaviti da se ohlade. Treba fino da se naduvaju.
ok to radite rerna se greje na 220 stepeni.
Peći 15 minuta bez otvaranja rerne.
Od ove mase se dobije jedna ipo tepsija.
Pečene ostaviti da se ohlade. Treba fino da se naduvaju.
Te rupice koje ostanu od punjenja lako zatvaramo kada budemo ih umakali u glazuru od čokolade a za nju otopimo na pari čokoladu i na kraju dodamo mleko ili slatku pavlaku i dobro promešamo.
Ostavimo posudu sa čokoladom na posudi sa vrelom vodom da nam se čokolada ne bi stezala dok umačemo kuglice.
Prvo umočimo tu gde je rupica od punjenja pa onda ceo vrh.
Otavljamo na tacni da se stegne i posle uživamo!
Mogu da se služe i posle sat vremena kada odstoje u frižideru.
Prijatno!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search