petak, 16. prosinca 2016.

Chimichanga s piletinom

POTREBNO:
  • 1 pakiranje tankih kora za savijače
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 pakiranje zamrznute meksičke mješavine povrća
  • 200 ml tekuće rajčice
  • 100 ml vode
  • 2 žlice začinske mljevene paprike (slatke ili ljute)
  • chili u prahu po želji i potrebi
  • mješavina začina za burrito
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol, papar
  • Za umak od jogurta:
    • 300 ml čvrstog grčkog jogurta
    • 1 žlica sjeckanog vlasca
    • 1 žličica češnjaka u pragu
    • 1 žlica tabasco umaka
    • sol
    PRIPREMA:
    1. Pileća prsa što sitnije nasjeckati, posoliti i posipati začinom za burrito. Pržiti u woku (ili većoj tavi) nekoliko minuta dok ne postane lijepo zapečeno. Tada dodati zamrznuto povrće, promiješati, doliti rajčicu, vodu i začine, pa uz povremeno miješanje pirjati 15 min dok sva tekućina ne ispari.
    2. Od svake ćete kore dobiti po dvije rolice, zato morate svaku koru prerezati na dva dijela. Na početak kore stavite punu žlicu nadjeva, zavrnite rubove prema unutra pa zarolajte.
    3. Ako ćete rolice peći u pećnici tada ih slažite sa spojenom stranom prema dolje jednu do druge na papir za pečenje, prije pečenja ih premažite tanko rastopljenim maslacem i pecite u pećnici na 200ºC 20 minuta. Ako ćete rolice pržiti u ulju, složite ih na pladanj, zagrijte ulje pa spuštajte po tri/četiri rolice u vrelo ulje sa spojenom stranom prema dolje kako bi se tamo najprije zapekle. Okrenite ih nakon par minuta da se ispeku i sa druge strane. Pečene ocijedite na papirnom ubrusu od viška masnoće.
    4. Uz chimichnage poslužite ljuti umak od jogurta, ajvar ili neki drugi umak po vašoj želji.
    Dobar tek!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search