POTREBNO:
- 1 pakiranje tankih kora za savijače
- 400 g pilećeg filea
- 1 pakiranje zamrznute meksičke mješavine povrća
- 200 ml tekuće rajčice
- 100 ml vode
- 2 žlice začinske mljevene paprike (slatke ili ljute)
- chili u prahu po želji i potrebi
- mješavina začina za burrito
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol, papar
- 300 ml čvrstog grčkog jogurta
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- 1 žličica češnjaka u pragu
- 1 žlica tabasco umaka
- sol
- Pileća prsa što sitnije nasjeckati, posoliti i posipati začinom za burrito. Pržiti u woku (ili većoj tavi) nekoliko minuta dok ne postane lijepo zapečeno. Tada dodati zamrznuto povrće, promiješati, doliti rajčicu, vodu i začine, pa uz povremeno miješanje pirjati 15 min dok sva tekućina ne ispari.
- Od svake ćete kore dobiti po dvije rolice, zato morate svaku koru prerezati na dva dijela. Na početak kore stavite punu žlicu nadjeva, zavrnite rubove prema unutra pa zarolajte.
- Ako ćete rolice peći u pećnici tada ih slažite sa spojenom stranom prema dolje jednu do druge na papir za pečenje, prije pečenja ih premažite tanko rastopljenim maslacem i pecite u pećnici na 200ºC 20 minuta. Ako ćete rolice pržiti u ulju, složite ih na pladanj, zagrijte ulje pa spuštajte po tri/četiri rolice u vrelo ulje sa spojenom stranom prema dolje kako bi se tamo najprije zapekle. Okrenite ih nakon par minuta da se ispeku i sa druge strane. Pečene ocijedite na papirnom ubrusu od viška masnoće.
- Uz chimichnage poslužite ljuti umak od jogurta, ajvar ili neki drugi umak po vašoj želji.
Za umak od jogurta:
PRIPREMA:
Dobar tek!
Objavi komentar