Sastojci:
Biskvit:
- 120 g brašna
- 4 žlice kakaa
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 2 žlice mlijeka
Krema od sira:
- 500 g Abc svježeg krem sira
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
Čokoladna krema:
- 250 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 60 g brašna
Priprema:
Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Otopite margarin i sastojke umijesite u glatko tijesto. Tijesto rasporedite na dno kalupa, te pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite. Za kremu od sira izradite Abc sir te dodajte šećer, vanilin šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu. Pećnicu smanjite na 160 °C. Za čokoladnu kremuotopite čokoladu i margarin na pari, te dodajte jaja i šećer. Žlicom umiješajte brašno i promiješajte. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći 50-60 minuta, dok gornja korica ne počne lagano pucati. Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja.
Objavi komentar