četvrtak, 15. prosinca 2016.

Torta s mandarinama

Sastojci:


  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 1000 g ABC svježeg krem sira
  • 80 g kokosovog brašna
  • 600 g mandarina
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 100 g margarina
  • 100 g pšenične krupice
  • 40 g škrobnog brašna
  • 250 g šećera
  • malo soli

  • Priprema:

    Kalup za tortu premažite margarinom i pospite kokosom.
    Margarin rastopite i ohladite. Kriškice mandarina očistite od kožica. ABC sir izraditi sa šećerom, te dodati jaja, pšeničnu krupicu, škrobno brašno, vanilin šećer, sol, prašak za pecivo, sok i koricu od limuna i sve zajedno dobro izraditi mikserom. Dodajte otopljeni margarin i 3/4pripremljenih mandarina, pa dobro promiješajte.
     
    Smjesu sipajte u kalup, po vrhu posložite ostale mandarine i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 °C oko 80 minuta.
    Tortu hladite najmanje 8 sati prije serviranja.
     

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search